Telefon

+40 722 537 542

Email

golivu@golivu.com

Program

L - S: 09AM - 10PM

Dnevnik hrane lahko pomaga prepoznati problematična živila in usmerjati zdravljenje

Ker niacin deluje kot sredstvo za izpiranje in povzroča vazodilatacijo (širjenje krvnih žil), lahko prenaša molekule psilocibina in levje grive čez krvno-možgansko pregrado in jih porazdeli v končne točke živčnega sistema, kar poveča njihove koristi. Paul Stamets meni, da je to še posebej pomembno, ker se večina nevronskega razvoja zgodi v živčnih koncih.

Drugi ključni razlog, zakaj je niacin sestavni del sklada, je, da deluje kot sredstvo proti zlorabi.

Evo kako.

Pordelost pogosto povzroči 30 do 50 mg niacina ali več, pri čemer koža na obrazu, prsih in rokah postane rdeča zaradi razširitve majhnih dermalnih krvnih žil. Rdečico spremljajo občutki mravljinčenja, pekoč občutek in srbenje. Ti znaki in simptomi so normalni in pogosto začasni ter se pojavijo v 30 minutah po zaužitju. To ni strupen stranski učinek, vendar je zadosten razlog, da ne želite pretiravati z niacinom. V odmerkih nad 1000 mg/dan povzroča hujše stranske učinke, kot sta hipotenzija in poslabšanje vida.

Psilocibin

Psilocibinske gobe, znane tudi kot čarobne gobe, so klinično najbolj raziskani klasični psihedeliki. Psihedeliki so psihoaktivna halucinogena zdravila, ki spremenijo zaznavanje, razpoloženje in kognitivne procese.

Psilocibin je primarna aktivna sestavina psilocibinskih gob in se v telesu pretvori v svojo aktivno obliko, imenovano psilocin. Ima dolgo zgodovino duhovne uporabe v Latinski Ameriki.

Mikrodoziranje psilocibina je ponavljajoče se samoinjiciranje gob, ki vsebujejo psilocibin, v dovolj majhnih količinah, da ne motijo ​​normalnega delovanja človeka.

Raziskovalci Johna Hopkinsa so leta 2016 izvedli randomizirano, dvojno slepo preskušanje, da bi ocenili učinek psilocibina na življenjsko nevarne bolnike z rakom. Rezultati so pokazali, da je psilocibin povzročil znatno in trajno zmanjšanje depresije in anksioznosti pri bolnikih.

Leta 2017 je bila izvedena pilotna študija za oceno dolgoročnih učinkov programa kajenja s pomočjo psilocibina 12 mesecev ali več po uporabi psilocibina. Po 12-mesečnem spremljanju je bilo 10 od 15 udeležencev potrjeno abstinentnih , študija pa je imela psilocibin kot potencialno sredstvo za spodbujanje dolgotrajne abstinence od kajenja.

Paul Stamets je poročal, da vas psilocibin lahko naredi pametnejše, prijaznejše in pogumnejše, saj lahko tudi spodbudi nevrogenezo (rast tkiva živčnega sistema).

Kakšen je odmerek?

Glede na predavanje Paula Stametsa na konferenci Psychedelic science 2017 je njegova specifična formula zlaganja, ki temelji na 74 kg posamezniku, podana spodaj.

 • Psilocibinske gobe – 0,1 do 1 gram (mikrodoza Psilocybe cubensis)
 • Gobe ​​levja griva – 5 do 20 gramov
 • Niacin (vitamin B3) – 100 do 200 miligramov

Kakšne so prednosti? Je varno?

Združevanje psilocibina, levje grive in niacina nudi sinergističen učinek na kognicijo in nevrološko rast. Stamets je dejal, da zlaganje psilocibina in levje grive ustvari učinek spremstva nevrogeneze (pri živalih) v eni seji virtualne konference Bioneers.

Nekatere prednosti sklada, kot jih je opisal Paul Stamets, vključujejo:

 • Spodbujanje nevrogeneze.
 • Zmanjšana tesnoba in depresija.
 • Izboljšan spomin in kognitivnost.
 • Izboljšane motorične sposobnosti.
 • Stabilizirano razpoloženje.
 • Izboljšana ustvarjalnost.
 • Izboljšan sluh in vid.
 • Večji občutek medsebojne povezanosti.
 • Lajšanje simptomov PTSM (posttravmatske stresne motnje).
 • Zmanjšana pojavnost nevropatije.
 • Povečana sposobnost socializacije, empatije in občutka poguma.
 • Izboljšano samozavedanje.

Lahko se pojavi vprašanje: "Ali je sklad varen?" Odgovor je, da ne vemo zagotovo, saj še ni kliničnih preskušanj, ki bi potrjevala varnost sklada.

Vendar pa so posamezne komponente sklada na splošno varne. Pri uživanju v priporočenih odmerkih nimajo resnih škodljivih učinkov.

Opomba

 • Niacin lahko povzroči alergijsko reakcijo.
 • Lahko deluje z alkoholom in drugimi zdravili, kot so antidiabetiki.
 • Iz zdravstvenih razlogov se ne priporoča osebam z: Bolezni jeter; Bolezni ledvic; sladkorna bolezen; protin; Peptična ulkusna bolezen.
 • Obstaja malo študij o niacinu pri nosečnicah, doječih materah, starejših in otrocih.

Če niste prepričani glede niacina, se posvetujte z zdravnikom, preden začnete jemati Stametov sklad.

Kaj morate upoštevati

Protokol mikrodoziranja, ki ga priporoča Paul Stamets v oddaji Joeja Rogana, je štiri dni in tri dni odmora, da se prepreči razvoj tolerance na psilocibin. Dokončajte štiritedenski cikel in si vzemite dva do štiri tedne premora, preden ponovno začnete s postopkom.

Učinke zardevanja niacina lahko zmanjšate s postopnim povečevanjem odmerka skozi čas.

Izogibajte se vrsti niacina brez izpiranja, ker ne bo deloval s protokolom.

Upoštevajte, da je priporočeni dnevni vnos niacina 14 mg do 16 mg, sklad pa priporoča višji odmerek, čeprav ni verjetno, da bi bil toksičen, razen v višjih odmerkih (1000 mg navzgor).

Psilocibin je v mnogih državah nezakonit, zaradi nepooblaščenega gojenja ali posedovanja pa vas lahko čaka zapor.

Psilocibinske gobe nabavite pri zaupanja vrednem viru, saj se je zlahka zastrupiti z napačno vrsto gob, saj so si mnoge gobe podobne.

Prekomerni plini lahko povzročijo različne simptome, vključno z bolečino in napihnjenostjo. Za uspešno zdravljenje je treba ugotoviti, kaj povzroča pline. Potem je izvajanje ustreznega zdravljenja ključno za zmanjšanje simptomov, povezanih s plinom.

Ključni zaključki:

 • Dnevnik hrane lahko pomaga prepoznati problematična živila in usmerjati zdravljenje.
 • Encimi, kot sta alfa-galaktozidaza in laktaza, lahko pomagajo pri prebavi sladkorjev, ki lahko povzročijo prekomerno nastajanje plinov.
 • Simetikon lahko zmanjša simptome čezmernega plina, vendar ne zmanjša celotne količine plina.
 • Aktivno oglje lahko zmanjša količino plinov, vendar ima stranske učinke in interakcije z zdravili.
 • Pogovorite se s svojim zdravnikom, preden začnete jemati katero koli novo zdravilo in če opazite kakršne koli opozorilne znake.

Kaj povzroča pline?

Prisotnost plinov v prebavnem traktu je normalna in nastane zaradi požiranja zraka med žvečenjem in jedjo. Proizvajajo ga tudi bakterije v debelem črevesu, ko prebavljajo ogljikove hidrate, kot so vlaknine, škrob in sladkorji. Vendar pa je prekomerno nastajanje plinov lahko sestavni del gastrointestinalnih motenj, kot so celiakija, vnetna črevesna bolezen in intoleranca za laktozo.

Določena živila so povezana s čezmernim plinom. Sem spadajo fižol, leča, zelenjava iz družine križnic (tj. brokoli in zelje) ter mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo. Poleg tega lahko gazirane pijače povzročijo povečano količino zraka v želodcu in povečano riganje.

Nefarmakološko zdravljenje plinov

Spremembe prehrane so lahko hiter in učinkovit način za zmanjšanje bolečin v plinih in prekomernega nastajanja plinov. Vendar pa je pomembno, da začnete voditi dnevnik hrane, da boste lažje prepoznali živila, ki povzročajo čezmerno nastajanje plinov.

Ko so ta živila prepoznana, je izogibanje najboljši način za izboljšanje simptomov. Čeprav morda obstajajo živila, ki se jim ne želite odreči. Vnaprejšnje načrtovanje in jemanje zdravil za zmanjšanje nastajanja plinov vam lahko prinese olajšanje za ta živila, ne da bi pri tem žrtvovali svojo najljubšo hrano.

Najboljša zdravila za zmanjšanje simptomov plinov

Najboljše zdravilo je odvisno od vzroka vašega plina in temelji na zdravilni učinkovini v zdravilu.

Simetikon – to zdravilo brez recepta deluje tako, da zmanjša površinsko napetost plinskih mehurčkov v prebavnem traktu in tako olajša njihovo prehajanje. Dejanska količina proizvedenega plina se s tem zdravilom ne zmanjša.

Alfa-galaktozidaza – ta encim razgrajuje neabsorpcijske sladkorje, ki so običajni v žitih, stročnicah in zelenjavi, preden jih presnavljajo bakterije v debelem črevesu. To zmanjša količino plinov, proizvedenih v debelem črevesu.

Laktaza – dodatki, ki vsebujejo laktazo, razgrajujejo laktozo v mlečnih izdelkih in zmanjšujejo čezmerno nastajanje plinov. Ti najbolje delujejo pri ljudeh, ki ne prenašajo laktoze.

Aktivno oglje – dodatki oglja delujejo tako, da vežejo odvečne pline in preprečujejo, da bi povzročili simptome napihnjenosti in vetrov. To zdravilo lahko zavira absorpcijo drugih zdravil in ima več stranskih učinkov kot druge možnosti. Prav tako teh dodatkov ne ureja Uprava za hrano in zdravila (FDA) v Združenih državah.

Najboljše možnosti glede na učinkovino

Simetikon — Gas-X Extra Strength Gas Relief softgels in Phazyme Ultimate.

Alfa-galaktozidaza – Beano Ultra 800.

Laktaza – Lactaid Fast Act kapsule ali žvečljive tablete.

Aktivno oglje – USP medicinske tablete z aktivnim ogljem proizvajalca Charcoal House.

Opozorilni znaki

Plin sam po sebi ni zaskrbljujoč. Če pa je to povezano s hudo bolečino, zaprtjem, bruhanjem, izgubo teže ali krvjo v blatu, morate poiskati zdravniško pomoč.

O začetku jemanja katerega koli novega zdravila se vedno pogovorite s svojim zdravnikom ali farmacevtom, da preprečite interakcije med zdravili. To še posebej velja za uporabo aktivnega oglja, saj lahko zmanjša absorpcijo in učinkovitost zdravil.

Najučinkovitejše zdravljenje čezmernega plina je odvisno od vzroka plina. Zato lahko vodenje prehranskega dnevnika prepozna problematična živila in pomaga pri iskanju učinkovitega zdravljenja. Če pa so prisotni kakršni koli opozorilni znaki, je pomembno, da se o svojem stanju pogovorite s svojim zdravnikom ali po potrebi takoj poiščete zdravniško pomoč.

Generično zdravilo je zdravilo, ki je izdelano tako, da je enako že razpoložljivemu zdravilu pod blagovno znamko v odmerni obliki, varnosti, jakosti, načinu uporabe, kakovosti, učinkovitosti in predvideni uporabi. Te podobnosti pomagajo dokazati bioekvivalenco, kar pomeni, da generično zdravilo deluje na enak način in zagotavlja enako klinično korist kot zdravilo pod blagovno znamko.

Ključni zaključki:

 • Generiki so terapevtsko enakovredni svojim blagovnim znamkam.
 • Generiki so stroškovno učinkoviti.
 • Generiki so lahko videti drugačni od svojih blagovnih znamk.
 • Izbira med generikom in blagovno znamko je lahko prepuščena predpisovalcu, plačniku (zavarovalnica) in bolniku.

Z drugimi besedami, generično zdravilo lahko jemljete na enak način in tako, kot bi jemali zdravilo blagovne znamke. Za več informacij – normadex-official.top .

Contents

Articole recomandate